Kategorijas
Tags
Populārais:
Raksti par vīnu

Vīna cilvēki

Mišels Rolāns: “Kustība – tā ir dzīve!”

trešdiena, 2018. gada 17. janvāris
Mišels Rolāns: “Kustība – tā ir dzīve!”

Ar Mišelu Rolānu sen vairs nevajag iepazīstināt. Viņa vārds zināms visiem vīna profesionāļiem un cienītājiem, kā arī saistīts ar tādiem slaveniem vīnu nosaukumiem kā CHATEAU PAPE CLEMENT (Pessac-Léognan), CHATEAU SMITH-HAUT-LAFITTE (Pessac-Léognan), CHATEAU PONTET-CANET (Pauillac), CHATEAU LEOVILLE-POYFERRE (Pauillac), SCREAMING EAGLE (Napas ieleja), HARLAN ESTATE (Napas ieleja), CLOS DE LOS SIETE (Аrgentīna), ORNELLAIA (Toskāna), MARQUES DE CACERES (Spānija), FREIXENET (Spānija) un daudziem citiem.  Vēršanās pie Rolāna kunga nozīmē sasniegt labāko iespējamo vīna kvalitāti un augstākos vīna kritiķu vērtējumus.

Oskars Skara: Ir jāmīl tas, ko tu dari!

ceturtdiena, 2017. gada 10. augusts
Oskars Skara: Ir jāmīl tas, ko tu dari!

Kas jādara, lai Rīga kļūtu par pasaules gardēžu galamērķi? Jāmīl tas, ko tu dari, jāļauj profesionāļiem strādāt un jāiemāca pavāriem baudīt vīnu! Noble Wine sarunājās ar Oskaru Skaru, ambiciozu uzņēmēju ar dizainera aci un gardēža degsmi – restorānu Bibliotēka Nr.1 un Kolonāde īpašnieku.

Ilgais ceļš uz vīna Olimpu. 2. daļa

ceturtdiena, 2016. gada 12. maijs
Ilgais ceļš uz vīna Olimpu. 2. daļa

Ļoti labi plānots laiks, gatavojoties Argentīnai – lasot, degustējot. Kas bija smagākais, no kā nācās atteikties?

Ilgais ceļš uz vīna Olimpu. 1. daļa

otrdiena, 2016. gada 12. aprīlis
Noble Wine intervija ar Vincents Restorāna vīnzini Raimondu Tomsonu.

Latvijas vīna aprindās pēdējā pusgada laikā Raimonda Tomsona vārds izskanējis īpaši bieži un skaļi. Mēs, Noble Wine, vēlētos uzzināt, kas dzīvē mainījies pēc veiksmīgā starta pasaules vīnziņu čempionātā Argentīnā, kur iegūta augstā septītā vieta, un kādi ir Latvijas titulētākā vīnziņa tālākie mērķi un sapņi.

Četri jautājumi četriem šefpavāriem

trešdiena, 2016. gada 17. februāris
Vincents restorāna šefpavāris Martiņš Ritiņš

Kā zināms, vīns un ēdiens ir nedalāmi.Tomēr, ko par to domā virtuves saimnieki, proti, šefpavāri? Vai arī viņi ir aizrāvušies ar vīnu, un kādu vietu tas ieņem viņu dzīvē? Ar četriem jautājumiem mēs vērsāmies pie šefpavāriem dažādos restorānos Rīgā

Patīk šis raksts? Pieraksties jaunumiem!