Jau 1920. gadā Arsēns Amio un viņa sieva Flāvija, kas strādāja fabrikā Parīzē, noalgoja saviem četriem bērniem aukli no Burgundijas ciematiņa Chassagne-Montrachet, kur tie nolēma iegādāties nelielu īpašumu Burgundijas centrālajā daļā. Viņi iegādājās māju ar nelieliem zemesgabaliem Les Vergers, Le Clos Saint Jean, Les Cailleretsun Dents de Chien, no kuriem pēdējais 1937. gadā ieguva statusu Le Montrachet Grand Cru.

Pirms pārcelšanās uz Burgundijas laukiem ģimene savu vīnogu ražu uzticēja vietējam vīndarim. Vīndaris pats pildīja vīnu pudelēs, neatstājot savu vīna darītavu, kā francūži saka: àla propriété.Amio ģimene izvēlējās nenodot savu vīnu lielajiem īpašniekiem vai uzņēmumiem, kas pēc tam to būtu pārdevuši tālāk ar savu nosaukumu. Tajos laikos šāda rīcība bija liels retums un tikai daži vīndari uzdrošinājās rīkoties tik drosmīgi. Tādējādi ģimene jau 1930. gadā Parīzē atvēra savu vīna veikalu, kur pārdeva vīnu no Domaine Amiot. Šis jaunais pārdošanas veids – no ražotāja pie galapatērētāja – guva ievērojamus panākumus, kas ļāva arī palielināt ģimenes vīna darītavas apmērus.

monsieur20amiot20guy.jpg.jpg1985. gadā Gaijs Amio, kura vārdā ir nosaukts vīna darīšanas uzņēmums, pārveidoja muižu un uzcēla iespaidīgu vīna darītavu, kurā sāka ražot augstākās kvalitātes vīnus.

Kopš tā laika vīna dārzi darbojās bez pārtraukuma, un Amio ģimene jau četrās paaudzēs nodod savas zināšanas par zemi, kā arī noslēpumus saistībā ar vīndarību un lieliska vīna radīšanu no labākajiem Chassagne-Montrachet apgabaliem. 1993. gadā ģimenes uzņēmuma vadība tika nodota brāļiem Tjerī un Fabrisam Amio, kuri turpina sava vecvectēva iesākto uzņēmējdarbību, ievērojot senās tradīcijas un vienlaikus sasniedzot jaunas virsotnes

Ģimenes uzņēmums vēl joprojām ražo vīnu ierobežotā daudzumā, un no tam piederošajiem desmit hektāriem zemes katru gadu ar Domaine Guy Amiotzīmolu tiek ražotas apmēram 2000 pudeles ar tādiem nosaukumiem kā Chassagne, Puligny, St. Aubinun Santenay. Apmēram 30% vīna 12 mēnešus nogatavina ozolkoka mucās, kas piešķir vīniem garšas bagātīgumu, eleganci, aromātisko sarežģītību un nogatavināšanās potenciālu.

Domaine Guy Amiot ir izcili vīni, kuriem piemīt lieliska augļu, minerālu un balansa mijiedarbība. Tie ir stilīgi, bet vienlaikus arī ieturēti!

%relatedWines%