Kategorijas
Tags
Populārais:
Raksti par vīnu

Vērts zināt

Instruments baudai

ceturtdiena, 2020. gada 07. maijs
Instruments baudai

Iesācējiem jau vīns pats šķiet ļoti sarežģīts un noslēpumains dzēriens, tāpēc pareizo glāžu izvēle bieži vien nav prioritāte. Cik daudz reižu man nācies vilties vīnos, kas pasniegti neatbilstošās glāzēs – gan restorānos, gan privātos vakaros. Pārsteidzoši, ka kāds var iztērēt iespaidīgas summas izsmalcinātiem vīniem un tai pašā laikā būt nevērīgs pret piemērotu glāžu iegādi! Šajā rakstā centīšos atklāt galvenos iemeslus un atgādināšu dažus vispārīgus ieteikumus par pareizo glāžu izvēli noteikta tipa vīnam vai vīnogu šķirnēm.

Aleksandrs Minajevs

Lasīt talāk

Bordo: kā nepazust vīna plašumos un gūt baudu

otrdiena, 2019. gada 29. oktobris
Bordo: kā nepazust vīna plašumos un gūt baudu

Ieejot vīna veikalā, roka tā vien būtu gatava pastiepties pēc pudelītes sarkanvīna, bet prātā uzreiz nostrādā stereotipi: Bordo vīns – tas ir vienveidīgs un garlaicīgs skābums, turklāt par to pašu naudu taču var paņemt daudz smalkāku čīlieti. Taču patiesība ir pavisam cita – Bordo reģionā ražo daudzus un ļoti dažādus vīnus, un ne tikai sarkanos! Šajā piedāvājumā iespējams atrast arī ļoti patīkamas lietas, turklāt lielajā daudzveidībā neapmaldoties. Mēs palīdzēsim!

Lasīt talāk

Riohas vīni iegūst jaunu klasifikācijas sistēmu

otrdiena, 2019. gada 11. jūnijs
Riohas vīni iegūst jaunu klasifikācijas sistēmu

Kamēr visa pasaule piedzīvo krasas pārmaiņas, vīna pasaulē valda stabilitāte. Stabilitāte, kas nedaudz līdzinās stagnācijai.
Piemēram, lielākā daļa vīna snobu joprojām dod priekšroku vecmodīgajiem pudeļu korķiem, lai gan pēdējo 50 gadu garumā sevi veiksmīgi pierādījuši arī skrūvējamie korķi. Un vai zināt, ka mēs joprojām nosakām Bordo vīnu vērtību, vadoties pēc 160 gadu veca sprieduma?
Tāpēc, kad Rioja Consejo Regulador (vīna komisija) paziņoja par jaunas klasifikācijas sistēmas ieviešanu, tas izraisīja lielu ažiotāžu!

Lasīt talāk

Olīveļļu? Nu, protams, lūdzu!

trešdiena, 2018. gada 05. septembris
Olīveļļu? Nu, protams, lūdzu!

Olīveļļas unikalitāte un daudzveidība atkarīga no teruā un valsts, kas to ražo, un par tās burvīgajām īpašībām jau sen no mutes mutē klejo daždažādi slavinoši nostāsti. Tomēr atbildēt uz jautājumu, kura no tām ir vislabākā, spēs tikai katrs pats. Protams, ar ražotāja “vieglu roku”…

Lasīt talāk

Jo vecāks, jo labāks – vai tā ir?

trešdiena, 2018. gada 08. augusts
Jo vecāks, jo labāks – vai tā ir?

Ja kādreiz esat iegādājušies vīnu ar senāku gadu skaitli uz etiķetes, droši vien radīsies jautājums – bet cik gan ilgi tas var glabāties un vai tiešām uz visiem vīniem var attiecināt likumu – jo vecāks, jo labāks? Un ko var sagaidīt no vīna, kura etiķete datēta pirms vairāk nekā 20 gadiem?

Lasīt talāk
Patīk šis raksts? Pieraksties jaunumiem!