Kategorijas
Tags
Populārais:
Raksti par vīnu

Receptes un idejas

Austeres: Arkašonas līča jūras skaistules

ceturtdiena, 2018. gada 12. aprīlis
Austeres: Arkašonas līča jūras skaistules

Piedāvājam jums doties uz vienu no savdabīgākajām vietām Francijas dienvidos – Atlantijas okeāna apskaloto Arkašonas līci (fr. val. – Bassin d’Arcachon), īstu paradīzi austeru cienītājiem! Tā smilšainajos krastos gandrīz 90 kilometru garumā izvietojušās 2

Ejam medībās!

ceturtdiena, 2017. gada 26. oktobris
Ejam medībās!

Rudens jeb, precīzāk, posms no 1. oktobra līdz pat decembra vidum ir laiks, kad Latvijas mežos notiek vislielākā rosība, jo ir sākusies īstā medību sezona. Šoreiz mēģināsim noskaidrot, kas īsti notiek medībās, ko iespējams nomedīt mūsu mežos un – galu galā – vai medījuma gaļa ir tik bīstama, kā dažreiz dzirdēts. Skaidrs ir viens – latviešiem medības ir asinīs, šo dziņu drošu vien esam mantojuši no senčiem, tāpēc no pārnestā protam pagatavot visizsmalcinātākos ēdienus.

Īstais vīns jūsu kāzām

trešdiena, 2017. gada 05. jūlijs
Kā izvēlēties vīnu kazam? Kur nopirkt vīnu? Labākais vīns Rīgā. Vīna veikals Noble Wine

Nu kas gan tās par kāzām bez vīna?! Pat vispieticīgākās svinības var padarīt krāšņas glīta pudelīte šampanieša vai iecienītā vīna. Bet, ko darīt, ja uz svētkiem par godu jaunlaulātajiem uzaicināti visi radi un draugi ar tik dažādām gaumēm? Kādu vīnu izvēlēties, lai visi būtu apmierināti? Uz šo jautājumu atbildēšu, sniedzot dažus padomus, kā izvēlēties piemērotu vīnu mūža skaistākajam mirklim – jūsu kāzām.

5 ieteikumi vīna un ēdienu saderībai

svētdiena, 2017. gada 29. janvāris

Mājas ballītes bez ēdiena gandrīz nav iedomājamas, īpaši mūsdienās, kad tik populāra kļuvusi Dari pats jeb DIY (do it yourself) kustība, taču bez vīna vakars var izvērsties neplānoti īss un kluss. Būdams vīnzinis, palīdzīgu roku šādos pasākumos es nebūt nesmādēju un par lieku vīna pudeli pilnīgi noteikti nesūdzos, taču viesi parasti baidās ierasties ar vīnu, jo domā, ka viņu izvēle mani neapmierinās. Protams, mājas saimnieks negaida, lai vienmēr kāds uz vakariņām nāktu ar vīna pudeli azotē, taču, ja tomēr izlemjat to darīt, nenāktu par ļaunu apdomāt, kāds vīns tiek izvēlēts un kādam ēdienam tas piestāvēs. Lai šādas situācijas atvieglotu, labprāt padalīšos savās pārdomās gan par to, ko dāvināt, gan to, ko likt galdā.

Pērļu vista Facon Grand Mere jeb vecmāmiņas gaumē

ceturtdiena, 2016. gada 03. novembris
Pērļu vista Facon Grand Mere jeb vecmāmiņas gaumē

Šis ir klasisks franču vecmāmiņu ēdiens, ļoti iecienīts arī Auverņā, Francijas centrāldaļā, kur kādu laiku dzīvojis restorāna Philippe šefpavārs Jānis Zvirbulis. Šādi var pagatavot gan cāli, gan paipalu, gan vistu,mainīsies tikai pagatavošanas laiks.

Patīk šis raksts? Pieraksties jaunumiem!