Kategorijas
Tags
Populārais:
Raksti par vīnu

Etiķešu parāde

pirmdiena, 2020. gada 14. septembris
Etiķešu parāde

Par cilvēku var spriest pēc viņa apģērba, par vīnu – pēc etiķetes. Vienīgi vīna etiķete kalpo arī kā vīna pase, kurā atrodama visa informācija par pudeles saturu. Daudzi ražotāji ar to arī aprobežojas, uzrakstot visu likumīgi atļauto par vīnu, lakoniski un glīti to noformē, un viss. Bet ir tādi, kuri pret etiķetes izveidi izturas ar īpašu uzmanību. Tajā var būt iekļauta visa vīndara filozofija, dažreiz tas ir īstens mākslas darbs, bet kāds to nemaina gadu desmitiem un šāds vīna ārējais izskats saglabā atpazīstamību un aktualitāti cauri laiku lokiem.

Lasīt talāk

Jautājums vīnzinim

pirmdiena, 2020. gada 31. augusts
Jautājums vīnzinim

Jautājumi par vīnu un ap to vienmēr ir daudz, tāpēc mēs priecāsimies uz dažiem no tiem sniegt atbildes. Šoreiz ar prieku atbildam uz jautājumiem par Bordo reģiona vīniem.

Lasīt talāk

Domaine Guy Amiot et Fils

trešdiena, 2020. gada 22. jūlijs
Domaine Guy Amiot et Fils

Burgundijā saka: “Pēc Chassagne un Puligny radīšanas Dievs atpūšas.” Pašos vīna Chassagne-Montrachet ražošanas pirmsākumos Amio ģimene rada vienus no izsmalcinātākajiem un cēlākajiem vīniem Francijā.

Lasīt talāk

2012 Radikon Ribolla Venezia Giulia IGT

pirmdiena, 2020. gada 08. jūnijs
2012 Radikon Ribolla Venezia Giulia IGT

Šobrīd modē vairāk ir nevis paši dabiskie vīni, bet gan sarunas un strīdi par tiem. Un laikā, kad vīna snobi un dabiskā vīna pielūdzēji noskaidro, ko labāk dzert un ko ne, vīndari dabisko vīnu jomā no gada gadā gūst jaunus rezultātus izcilu vīnu veidā un godprātīgi veic savu darbu, neraugoties ne uz ko. Vīns, kas nes vārdu Radikon, ir uzskatāms par modernās vīndarīšanas leģendu, tas radīts ar autentiskuma dvēseli un bezgalīgu entuziasmu.

Irina Rakeviča

Lasīt talāk

Instruments baudai

ceturtdiena, 2020. gada 07. maijs
Instruments baudai

Iesācējiem jau vīns pats šķiet ļoti sarežģīts un noslēpumains dzēriens, tāpēc pareizo glāžu izvēle bieži vien nav prioritāte. Cik daudz reižu man nācies vilties vīnos, kas pasniegti neatbilstošās glāzēs – gan restorānos, gan privātos vakaros. Pārsteidzoši, ka kāds var iztērēt iespaidīgas summas izsmalcinātiem vīniem un tai pašā laikā būt nevērīgs pret piemērotu glāžu iegādi! Šajā rakstā centīšos atklāt galvenos iemeslus un atgādināšu dažus vispārīgus ieteikumus par pareizo glāžu izvēli noteikta tipa vīnam vai vīnogu šķirnēm.

Aleksandrs Minajevs

Lasīt talāk
Patīk šis raksts? Pieraksties jaunumiem!