Kategorijas
Tags
Populārais:
Raksti par vīnu

Nemiera cēlāji no Jura reģiona

ceturtdiena, 2019. gada 13. jūnijs
Nemiera cēlāji no Jura reģiona

Pirmdiena. Dzestrā novembra rītā Noble Wine komanda nosēžas Ženēvas lidostā, lai apciemotu mazu reģionu, kuru no vienas puses norobežo Burgundija, no otras – Šveice. Vīna zinātāji šo reģionu apraksta gan ar labiem, gan ne tik glaimojošiem vārdiem. Katram sava taisnība, tāpēc izstāstīšu, kā Noble Wine gāja šajā unikālajā, dabas skatiem aizraujošajā reģionā.

Lasīt talāk

Riohas vīni iegūst jaunu klasifikācijas sistēmu

otrdiena, 2019. gada 11. jūnijs
Riohas vīni iegūst jaunu klasifikācijas sistēmu

Kamēr visa pasaule piedzīvo krasas pārmaiņas, vīna pasaulē valda stabilitāte. Stabilitāte, kas nedaudz līdzinās stagnācijai.
Piemēram, lielākā daļa vīna snobu joprojām dod priekšroku vecmodīgajiem pudeļu korķiem, lai gan pēdējo 50 gadu garumā sevi veiksmīgi pierādījuši arī skrūvējamie korķi. Un vai zināt, ka mēs joprojām nosakām Bordo vīnu vērtību, vadoties pēc 160 gadu veca sprieduma?
Tāpēc, kad Rioja Consejo Regulador (vīna komisija) paziņoja par jaunas klasifikācijas sistēmas ieviešanu, tas izraisīja lielu ažiotāžu!

Lasīt talāk

Jūras dīva no Arkašonas līča

pirmdiena, 2019. gada 03. jūnijs
Jūras dīva no Arkašonas līča

Piedāvājam jums doties uz vienu no savdabīgākajām vietām Francijas dienvidos – Atlantijas okeāna apskaloto Arkašonas līci (fr. val. – Bassin d’Arcachon), īstu paradīzi austeru cienītājiem! Tā smilšainajos krastos gandrīz 90 kilometru garumā izvietojušās 23 austeru ostas un 322 austeru fermas, kuras ik gadu kopā saražo vidēji 9000 tonnu austeru.

Lasīt talāk

Brut Nature šampanietis – klimata izmaiņas vai modes lieta?

trešdiena, 2019. gada 29. maijs
Brut Nature šampanietis – klimata izmaiņas vai modes lieta?

Piedāvājam Jūsu uzmanībai vēl vienu rakstu no mūsu žurnāla Noble Wine jaunā numura, kurā Kristaps Kārkliņš izvērtē šampaniešu Brut Zero ražošanas un degustācijas nianses.

Brut Nature, Zéro Dosage, Brut Zéro, Ultra Brut, Pas Dosé, Non-Dosé – visi šie nosaukumi patiesībā nozīmē vienu un to pašu! Pie šampanieša, kas pēc savas būtības ir sauss dzēriens un ar augstu skābuma līmeni, netiek pievienota dozāža vai, vienkāršāk sakot, netiek pievienots cukurs. Kā šādā dzērienā panākt balansu?

Lasīt talāk

#teirdarbs: meklējam marketinga un vīna fanu

otrdiena, 2019. gada 28. maijs
#teirdarbs: meklējam marketinga un vīna fanu

Tev patīk pavadīt laiku Facebook un Instagram? Tu uzņem skaistas un stilīgas bildes, kas saņem kaudzēm komentāru un like? Esi pārliecināts/a, ka vari uzrakstīt šo tekstu daudz interesantāk un labāk? Tad šis darbs ir domāts Tev. Mēs meklējam kolēģi, kurš mūsu soctīklus spēs padarīt vēl skaistākus un garšīgākus. Vairāk vari uzzināt zemāk!

Lasīt talāk
Patīk šis raksts? Pieraksties jaunumiem!