Vīna tūre pa Kampaņas vīna dārziem
23.-29. Septembris
 

Vīna tūre pa Kampaņas vīna dārziem

Neapole, Vezuvs, Sorento, Amalfi, Kapri, īsta pica un, protams, spilgti, sulīgi vīni no Aglianico un Fiano… Par ko ir stāsts? Viss ir gaužām vienkārši – septembrī Noble Wine dodas vīna ceļojumā pa vienu no Itālijas gleznainākajiem reģioniem – Kampaņu!

Šī reģiona vīnus jau bija iecienījuši senie klasiķi Cicerons un Plīnijs, bet šobrīd tas ir slavens ar saviem vīniem no Fiano un Aglianico vīnogām! Pirmos dēstus uz šejieni atveda senie grieķi, un tieši ar viņiem sākās vīndarīšanas vēsture Apenīnu pussalā. Grieķu izcelsmes vietējās vīnogu šķirnes, kas augušas Vezuva pakājē, šī reģiona vīniem piešķir īpašu šarmu.

Septiņas dienas ilgajā ceļojumā mēs apmeklēsim reģiona klasiskās ražošanas zonas, iepazīsim vietējās vīndarīšanas tradīcijas un kultūru, kā arī izbaudīsim Kapri salas un Amalfitānijas piekrastes satriecošo skaistumu!

Vairāk informācijas par vīna tūri Jūs varat saņemt rakstot mums uz epastu info@noblewine.lv 

 

 

 

Cenā ietilpst

  •  pārlidojums Rīga–Stambula–Neapole un Neapole–Stambula–Rīga ekonomiskajā klasē ar lidsabiedrību Turkish Airlines
  • rokasbagāža 8 kg un viena vienība bagāžas līdz 30 kg;
  • dzīvošana divvietīgā numuriņā ar brokastīm;
  • vīndarītavu apmeklējumi un vīnu degustācijas;
  • transfērs programmas ietvaros;
  • programmā paredzētās pusdienas un vakariņas.

Cenā neietilpst

  • apdrošināšana;
  • dzīvošana vienvietīgā numuriņā (+280 EUR)
  • personiski tēriņi;
  • maksa par programmā neiekļautām pusdienām un vakariņām.

Tūres detaļas:

Irina Rakeviča

Irina
Rakeviča

Tūres datumi:
23.09.-29.09.2019
Tūres ilgums:
7 dienas
Valsts:
Kampaņa, Itālija
Informācija:
Vietu skaits:
0 no 10 pieejamas
Tūres cena:
2 750€

Tūre ir noslēgusies:

Šī tūre jau ir pabeigta
Vai vēlaties doties vīna tūrē kopā ar Noble Wine? Atstājiet savu kontaktinformāciju, un mēs ar prieku Jūs informēsim par plānotajām tūrēm
1
2
3
4
5
6
7

Diena 1:

Pirmdiena, 23. septembris. Ierašanās Neapolē

Pārlidojums: Rīga–Stambula–Neapole 12:15–18:35

Ierašanās Neapolē un iekārtošanās

Transfērs un iekārtošanās hotelī Hotel Paradiso Napoli (4*), kas atrodas uz Pozillipo paugura, no kura paveras apburošs skats uz Vezuva pakāji, Sorento pussalu un Castel dell’ Ovo pili, Kapri salu un senatnīgo ostu rajonā Mergellina.

Pēc iekārtošanās hotelī dosimies uz Neapolei raksturīgu vietu ar vietējo virtuvi – Ristorante  Piano Bar “a canzuncella”, kas slavena ar saviem dziedošajiem pavāriem un priecē visus, kam svarīgas “notis un garša”. Restorāns izveidots 1986. gadā, kad laulātais pāris Marisa un Aurēlijs Fierro Neapoles vēsturiskajā centrā atvēra savu restorānu, īstenojot ideju par vakariņām ar šovu, kur labprāt sāka iegriezties dažādas izklaides un kultūras jomas slavenības.   

Diena 2:

Otrdiena, 24. septembris. Diena Neapolē

Nākamajā dienā iepazīsimies ar Neapoli un apmeklēsim pirmās divas vīndarītavas Vezuva pakājē.

Pastaiga pa Neapoli

Neapole – pilsēta, kurā valda īsts itāļu temperaments, tā ir nemierīga, haotiska un krāšņa. Šaurās, nedaudz piedrazotās ieliņas un senās nobružātās mājas tai piešķir tādu kā bezrūpību. Šeit vienmēr ir troksnis, jautrība, uz ielām dzirdama mūzika un vējo kafijas un picas aromāti. Neapole ir ļoti sena, tās vēsturiskais centrs ir iekļauts UNESCO Vispasaules vēsturiskajā mantojumā. Tā var lepoties ar 448 vēsturiskām un monumentālām baznīcām.  

Pusdienas nelielā lauksaimnieciska stila restorāniņā Villa Tre Colli, nogaršojot reģionālās virtuves vīnus un ēdienus
 
Vīndarītavas Cantina di Prisco apmeklējums un vīnu degustācija

Vīndarītavu Cantina di Prisco 1994. gadā izveidoja Paskualīno di Prisko, kurš no sava tēva un vectētiņa mantoja īpašumu Fontanarozā, Avelīno provincē. Degot vēlmē padarīt populāras vietējās vīnogu šķirnes, par kurām aiz Irpīnijas robežām gandrīz neviens neko nebija dzirdējis (Greco di Tufo, Aglianico, Fiano un Coda di Volpe), Paskualīno izveidoja vīndarītavu, pārbūvējot ēku, ko kādreiz izmantoja kā kūti, un aprīkojot to ar vismodernākajām iekārtām vīna ražošanai. Vīna dārzi atrodas 400 līdz 500 metru augstumā virs jūras līmeņa, un šobrīd kompānijai pieder apmēram 10 ha stādījumu. 

Vīndarītavas Cantina Giardino apmeklējums un vīnu degustācija

Vīndarītavu Cantina Giardino savulaik izveidoja seši draugi, lai saglabātu vecos vīna dārzus ar vietējām vīnogu šķirnēm un dēstiem, kas vecāki par 50 gadiem. Antonio un Daniēlas di Gruttolas vadībā vīnogas tiek vāktas 16 neparastos zemes laukos, ko kādreiz apstrādājuši vietējie vīnkopji, kuri savos vīna dārzos strādājuši vairākās paaudzēs, taču tagad bijuši spiesti pamest dzimto zemi. Reģionam raksturīgās vīnogu šķirnes Aglianico, Coda di Volpe, Greco un Fiano tiek izmantotas, lai ražotu virkni vīnu, ko pilda pudelēs ar košām, viegli atpazīstamām vietējo mākslinieku zīmētām etiķetēm. Katrai vintāžai ir unikāls vinifikācijas process, kas balstīts uz naturālās ražošanas principiem

Vakariņas Palazzo Petrucci

Restorāns ar vienu Mišelīna zvaigzni un satriecošu skatu uz jūru praktiski atrodas pludmalē. Mēs nobaudīsim piecus ēdienus (degustācijas ēdienkarte), ko gatavojis šefpavārs Lino Skarallo, un īpaši izmeklētus vīnus.

Diena 3:

Trešdiena, 25. septembris. Stādi, vīns un teruārs

Vīndarītavas apmeklējums un vīnu Quintodecimo degustācija

Šo vīndarītavu mums neatlaidīgi ieteica apmelēt mūsu draugi ceļotāji. Priecāsimies iepazīties ar Luidži un Loru Moijo, kuri 2001. gadā īstenoja savu sapni un izveidoja vīndarītavu Quintodecimo ar vīnadārziem 20 ha platībā. Vairāk par savu kaislību pret vīnu, jaunām idejām un filosofiju viņi izstāstīs paši, degustējot vīnus, ko šis pāris radījis.  

Pusdienas Mastroberardino vīndarītavā

Pusdienot dosimies uz vēsturisku vīndarītavu Kampaņā, kas ietilpst reģiona lielāko ražotāju trijniekā – Mastroberardino. Šeit iepazīsimies ar nama vēsturi, dosimies ekskursijā un, protams, nogaršosim leģendārā ražotāja vīnus.

 
Vīndarītavas Feudi di San Gregorio apmeklējums un vīnu degustācija

Jauno kompāniju Feudi di San Gregorio 1986. gadā dibināja Vinčenco Erkolīno un viņa laulātā draudzene Mirella Kapaldo, un jau dažu gadu laikā šī vīndarītava kļuva par Dienviditālijas vīndarīšanas fenomenālās atdzimšanas simbolu. 2002. gadā Itālijas Vīnziņu asociācija atzina Vinčenco Erkolīno par “Gada vīna ražotāju”. Aptuveni 300 ha vīnadārzu, kas galvenokārt izvietoti Irpīnijas vēsturiskajā zonā, kas slavena ar saviem vīniem vēl kopš pāvesta Grigorija Varenā laikiem, tātad kopš 6. gadsimta.

Vakariņas mūsu viesnicā

 

Diena 4:

Ceturtdiena, 26. septembris. Diena Kapri

Mūsu ceļojums nav iedomājams bez viena no gleznaināko un burvīgāko Itālijas nostūru – Kapri salas – apmeklējuma. Tas ir viens no vispopulārākajiem Tirēnu jūras kūrortiem Neapolē vēl no Romas Republikas laikiem. Kapri atklāja imperators Augusts 29. gadā pirms mūsu ēras. Imperators Tibērijs šeit uzbūvēja vairākas lieliskas villas, un sala kļuva par viņa iecienīto uzturēšanās vietu, viņa valdīšanas laikā kļūstot arī par populāru atpūtas vietu. Saules pielietā sala gluži vai šķiet izlutināta – te plosās vietējo augu zaļums un valda maigi klimatiskie apstākļi. Laikapstākļi Kapri salā ir kā radīti laimīgai un atslābinošai atpūtai – lietus šeit praktiski nemēdz pārsteigt.

Šo dienu mēs pavadīsim nesteidzīgās pastaigās, ar funikulieri pacelsimies salas augstākajā daļā, no kurienes paveras krāšņas ainavas uz jūru un Neapoles līci. Šeit mēs arī ieturēsim vieglas pusdienas.

Vakarā atgriezīsimies Neapolē, kur vakariņot dosimies uz senatnīgo un leģendāro picēriju Pizzeria di Matteo, lai nogaršotu īstu neapolitāniešu picu! Šī picērija jau izsenis ir viena pilsētas populārākajām vietām, kur iegriežas ne tikai vietējie iedzīvotāji, bet arī slavenības.

Pēc vakariņām mēs pārbraucam uz mājīgo hoteli Astoria Vico (3*) Sorento

Diena 5:

Piektdiena, 27. septembris. Vezuvs

Vīndarītavas Bosco de Medici apmeklējums

 Šī vīndarītava atrodas tikai 700 metru attālumā no Pompeju drupām. Gluži vai fiziski iespējams pieskarties reģiona vēsturei un aplūkot Pompeju nekropoli, kāda tā bijusi 3.-1. gadsimtā pirms mūsu ēras. Pati vīndarītava dibināta 1996. gadā, kad divas ģimenes – Palomba un Monako – nolēma dalīt Rafaēla vectēva kaisli pret zemi un Vezuva vīna dārziem. Šeit saglabājušies dēsti no laika pirms filokseras postījumiem, kā arī vīna dārzi, kas stādīti pagājušā gadsimta 80. gados. Vīndarītavā izmanto gan mucas, gan amforas.

Pusdienot dosimies uz kaimiņos esošo vīndarītavu Сantina del Vesuvio ar vietējo virtuvi un organiskajiem vīniem, kas audzēti Vezuva paēnā.

Pēc pusdienām – ekskursija pa Pompeju arheoloģisko parku.

Pompeji – Senās Romas pilsēta netālu no Vezuva, ko pēc vulkāna izvirduma oktobra otrajā pusē mūsu ēras 79. gadā apraka nāvējošs vulkānisko pelnu slānis. Šobrīd tas ir muzejs zem atklātām debesīm. Ierakstīts UNESCO Vispasaules mantojuma sarakstā

Pēc tam dosimies pastaigā uz Sorento, kur noteikti jānogaršo slavenais vietējais saldējums un liķieris Limoncello.

Vakariņas restorānā Ristorante Tasso

 

Diena 6:

Sestdiena, 28. septembris. Amalfitānijas piekraste

Rīta agrumā dosimies baudīt gleznainas ainavas un aizraujošus panorāmskatus Amalfitānijas piekrastē.

Vizīte vīndarītavā Marisa Cuomo

Šī vīndarītava, kas nosaukta īpašnieka Andrea Ferraioli sievas vārdā, ieguvusi neskaitāmas pasaules līmeņa balvas un šobrīd ražo aptuveni desmit šķirņu vīnus, apmēram pa 50 tūkst. pudeļu gadā. Vīndarītava, kas atrodas augstu virs Amalfitānijas piekrastes un dibināta 1980. gadā, aizņem apmēram 10 ha teritorijas. Šeit augošās vīnogas burtiski vijas pa gandrīz vertikālajām klinšu nogāzēm virs jūras. Saņemot maksimāli daudz saules un mitrumu no jūras gaisa, tās iemanto unikālas īpašības. Pēc vizītes mūs gaidīs pusdienas ar ražotāja vīniem kaimiņu restorāniņā.

Pēc pusdienām būs iespēja doties pastaigā pa Amalfi, aplūkot vietējo amatnieku un zemnieku darinājumus, kā arī apmeklēt vietējo dievnamu.

Noslēguma vakariņas Sorento pašā spilgtākajā tradicionālajā restorānā L’Antica Trattoria

Diena 7:

Svētdiena, 29. septembris. Atgriešanās mājās

Pārlidojums: Neapole–Stambula–Rīga (10.40 – 18.30)