Vīna tūre pa Burgundiju
28.04-
01.05
Četru dienu ceļojums pa reģiona izcilākajiem vīna dārziem

Šajā pavasarī aicinām Jūs gastronomiskā vīna ceļojumā pa vienu no mūsu iecienītākajiem reģioniem – Burgundiju! Šī ir dzimtene vienam no prestižākajiem vīniem pasaulē. Joprojām ražu nes senos laikos mūku iekoptie vietējie vīna dārzi, ko norobežo viduslaiku akmens sienas un kas apstādīti līdzenās rindās ar Chardonnay un Pinot Noir vīnogām. Vietējo vīnu nosaukumi rosina pat viskaprīzāko gardēžu iztēli, bet pats vārds «Burgundija» liek mūsu garšas kārpiņām saausīties, paredzot gastronomisku baudījumu, ko sniedz izturēts siers, svaigi ceptas maizes rieciens ar sviestu un – visbeidzot – glāze izsmalcināta un eleganta burgundieša.   


Četru dienu ilgās vīna tūres laikā mēs apmeklēsim septiņas vīndarītavas dažādos Burgungijas apgabalos, baudīsim vietējai virtuvei raksturīgos ēdienus autentiskos vietējos restorāniņos un gremdēsimies reģiona vēsturē, pastaigājoties pa Bonu

 

 

Cenā ietilpst

  • Lidojums Rīga - Dižona un Dižona-Rīga (ekonomiskajā klasē)
  • Brauciens ar vilcienu Parīze -Bordo
  • Rokas bagāža (6kg) un 1 nododamā bagāža svarā līdz 17 kg
  • Viesošanās pie vīndariem un vīna degustācijas
  • Pārbraucieni tūres ietvaros
  • Pusdienas un vakariņas restorānos (vīns iekļauts)
  • Dzīvošana divvietīgos numuros

Cenā neietilpst

  • Dzīvošana vienvietīgā numurā 
  • Personīgie izdevumi
  • Vīna tūrē neiekļautie izdevumi 
  • Apdrošināšana

Tūres detaļas:

Irina Rakeviča

Irina
Rakeviča

Tūres datumi:
28.04.-01.05.2018
Tūres ilgums:
4 dienas
Valsts:
Burgundija, Francija
Informācija:
Vietu skaits:
0 no 12 pieejamas
Tūres cena:
1 850€

Tūre ir noslēgusies:

Šī tūre jau ir pabeigta
Vai vēlaties doties vīna tūrē kopā ar Noble Wine? Atstājiet savu kontaktinformāciju, un mēs ar prieku Jūs informēsim par plānotajām tūrēm
1
2
3
4

Diena 1:

Sestdiena, 28.04 – ierašanās Dižonā

 

Pārlidojums Rīga–Dižona          05:30–7:30

Transfērs līdz Bonai

  

Olivier Leflaive vīndarītavas apmeklējums un pusdienas

Negocianta Olivjē Leflēva (Olivier Leflaive) nams dibināts 1935. gadā, kļūstot par pirmo negociantu Puliņjī. Atšķirībā no vairākuma Bonas kolēģu, Leflēvs iepērk savu kaimiņu vīnogas, vienlaikus paturot iespēju kontrolēt visus darbus vīnadārzos. Olivier Leflaive darītos vīnus vadošie vīna kritiķi nemainīgi ierindo starp labākajiem baltajiem burgundiešiem. Bet paši brāļi – Olivjē un Patriks – ir visu mīlēti un cienīti Puliņjī pilsoņi.

Pusdienas tiek rīkotas nelielā restorānā hoteļa La Maison d'Olivier Leflaive teritorijā, kas atrodas skaistā 17. gadsimta ēkā ar brīnišķīgu dārzu iekšpagalmā, turklāt tas viss gleznainā Puliņjī–Montrašē ciemata pašā centrā.

 

Iekārtošanās nelielā lauku hotelī Hotel Les Clos 4*, kas izvietojies starp Bonas vīna dārziem pašā Burgundijas sirdī. Hotelī jūtams Francijas lauku šarms. Šī ir 18. gadsimtā celta fermera māja, kas aprīkota kā moderna saimniecība ar dārzu iekšpagalmā. Klusa, mierpilna vieta ar brīnišķīgu atmosfēru.
 
Pastaiga pa Bonu

Bona tiek uzskatīta par Burgundijas vīndarīšanas galvaspilsētu. Līdz brīdim, kad galvaspilsētas statusu pārņēma Dižona, Bonā atradās Burgundijas hercogu galvenā rezidence. Pilsētu apjož gandrīz pilnībā saglabājies viduslaiku akmens mūris, un šeit atrodas daudzi vēsturiski pieminekļi. Pilsētas ieliņās izvietojušies neskaitāmi omulīgi vīna veikaliņi, bāri un restorāni ar iespaidīgām vīna kartēm. Mēs noteikti iegriezīsimies vienā no pasaulē lielākajiem grāmatu veikaliem, kas veltīts vīnam.

 

Ekskursija pa Hospices de Beaune

Pašā Bonas centrā atrodas viduslaiku hospitālis, ko trūcīgajiem Bonas iedzīvotājiem 1443. gadā dibinājis nodokļu iekasētājs un Burgundijas hercogu padomnieks Nikolass Rolēns un viņa sieva. Lai iegūtu līdzekļus, viņi šim nolūkam hospitālim piešķīra vīna dārzus, kuros gūto ražu drīkstēja pārdot un nopelnīto izmantot slimnīcas vajadzībām. Nākamajos gadsimtos arī citi dievticīgie novēlēja Hospices savus  vīna dārzus, tādējādi šobrīd hospitālim jau pieder vairāk nekā 50 ha liela platība. Kopš 1859. gada vīni, ko iegūst no šiem vīna dārziem, tiek pārdoti izsolēs un iegūtie līdzekļi tērēti slimnīcas uzturēšanai. 2017. gada izsolē arī  Noble Wine komanda iegādājās sev vienu mucu vīna!

 

Vakariņas restorānā Auberge des Vignes

Šajā restorānā, kur tiek pasniegti Burgundijas tradicionālās virtuves ēdieni, saimnieko Linda Džentile, kurai pieder kādreiz izcīnīts Francijā labākā jaunā vīnziņa tituls. Protams, viņas piedāvātā vīna karte ir gan plaša, gan izdomas bagāta.

Diena 2:

Svētdiena, 29.04 – pa Zelta nogāzes Grand Cru ceļu

Viesošanās Domaine Jean Chartron

Domaine Jean Chartron 1859. gadā dibinājis amatnieks mucinieks Žans Eduārs Djupārs, un šobrīd vīna nams atrodas ģimenes piektās paaudzes rokās.  Vēlāk Djupāra kungs kļuva par Puliņjī mēru. Pašreizējais īpašnieks Žans Mišels Šartrons ir cienīgs šīs Burgundijas vīndaru dinastijas turpinātājs. Gluži kā viņa tēvs, kurš kopš 80. gadu sākuma atteicās no organiskā mēslojuma lietošanas. Šobrīd šim domēnam pieder 13 hektāru vīna dārzu Puliņjī un kaimiņu teritorijās, no kuriem nozīmīga daļa atbilst Premier un Grand Cru klasei, tāpēc domēns pelnīti tiek uzskatīts par vienu no pirmā lieluma spīdekļiem šajā slavenajā komūnā.

 

Pusdienas Le Cellier Volnaysien

Pusdienas restorānā pagrabā, kas pirmoreiz apmeklētājiem durvis vēris 1976. gadā. Ģimenes restorāna specializācija ir mājas stila ēdieni un kaimiņu ciematu vīni. Šeit jūs varat nobaudīt klasisko vietējo ēdienu «Coq au vin» jeb – cāli vīnā.

 

Viesošanās Domaine Parent

Šis vīna nams dibināts 1873. gadā, un šobrīd to vada divas māsas – Anne Parent un Catherine Fages-Parent. Viņas pārstāv 12. vīndaru paaudzi, iemūžinot ģimenes tradīcijas, kas veidojušās 17. gadsimtā. Anne ir vīndare – harismātiska un spilgta personība, kļūstot par vīna komūnas seju.

 

Vakariņas  Le Montrachet viesnīcas restorānā, kas atrodas īstā 19. gadsimta namā pašā Puliņjī–Montrašē ciemata centrā. Šis ciemats ir slavens ar saviem izcilajiem baltvīniem.

Diena 3:

Pirmdiena, 30.04 – Côtes de Nuits sarkanvīni

Domaine Tollot Beaut & Fils apmeklējums

Lai gan Tollot-Beaut et Fils vīna saimniecība atrodas Chorey-les-Beaune komūnā, ko ar savu prestižo statusu aizēno slavenie kaimiņi Gevrey-Chambertin un Vosne-Romanée, šeit top brīnišķīgi Burgundijas vīni ar patīkamu cenas/kvalitātes attiecību. Šobrīd saimniecību ar 24 ha vīna dārzu vada ģimenes piektās paaudzes pārstāve Natalī Tollo-Bo kopā ar brāļiem Žanu Polu un Olivjē.

 

Pusdienas restorānā Bistrot Lucien (Rotisserie-Chambertin)

Tradicionāls Burgundijas restorāns, ko ieskauj Gevrey-Chambertin vīna dārzi. Restorāna virtuve apvieno autentiskas receptes un novatorisku ēdiena gatavošanu, izmantojot sezonas produktus, kas iegādāti vietējā tirgū.

 

Domaine Charles Audoins apmeklējums

Šobrīd ar vīna ražošanu (kopā ar tēvu Šarlu, kurš 40 savas dzīves gadus veltījis vīna ražošanai) nodarbojas jaunais vīndaris Sirils Oduāns, kurš pārstāv Audoin ģimenes piekto paaudzi. Vīna dārzi aizņem 14 ha lielu platību Marsanē, Zelta nogāzes ziemeļu apgabalā.

 

Vakariņas vietējā fermeru restorānā Ferme de la Ruchotte, kur tiek pasniegts mājas stila ēdiens. Restorāna šefpavārs Frederiks Menažērs iepriekš strādājis augstas klases restorānos Parīzē, šeit izlēmis atvērt pats savu autentisku restorāniņu ar radošu piegājienu un virtuvi, kur izmantoti produkti no fermeru saimniecībām.

 

Diena 4:

Otrdiena, 01.05 – pa ceļam uz mājām…

Ja paveiksies (tas atkarīgs no pilsētas pasākumu plāna), mēs varēsim apmeklēt fermeru svētku tirdziņu Bonas centrālajā laukumā, kur būs iespēja nogaršot un iegādāties dažādus vietējo ražotāju un lauksaimnieku kārumus un labumus.

Domaine Didier Montchovet apmeklējums

Didjē Monšovē vīnu sāka ražot 1984. gadā. Viņš nomāja pieticīgu 0,5 ha lielu vīna dārzu Pomāras tuvumā, kur īstenoja biodinamiskās vīnkopības principus. Šobrīd viņam pieder 9,2 ha biodinamiski audzētu vīnogulāju. Didjē rada izcilus biodinamiskos vīnus, un viņa pūliņu rezultāts vainagojies spilgtos un harmoniskos vīnos.
 

Ciemošanās un pusdienas Chateau Chamirey

Vīndarītava Château de Chamirey pirmām kārtām ir eleganta pils, kas celta 18. gadsimta sākumā pēc Djupatī de Klamu ģimenes pasūtījuma. Château de Chamirey zemes atrodas labākajos Mercurey teruāros un kopumā aizņem 38 ha, no kuriem 15 ha ir paši pazīstamākie Premier Cru dārzi.   Šobrīd vīndarītavu Château de Chamirey vada Amarī un Aurora Devijāri, pārstāvot ģimenes vīndaru piekto paaudzi. Viņi dara vīnus ar dienvidu raksturu, vienlaikus piesātinātus un elegantus.

 

Tālāk dodamies uz Dižonu, kur pirms atgriešanās mājās mūs gaidīs vieglas vakariņas vienā no omulīgiem Dižonas restorāniņiem.

 

Pārlidojums:

Dižona–Rīga

22:00–01:40

Skatīt citas tūrēs

Visas vīna tūres

Mēs dodamies uz vēsturisku vīna reģionu Itālijas vīndarīšanas pašā sirdī – uz Toskānu. Paugurainais apvidus un siltais klimats Toskānu padara par ideālu reģionu vīnogu audzēšanai. Bet vietējās ainavas, virtuve un vīns iemieso daudzu gardēžu sapni. Tie ir iemesli, kāpēc Toskāna būtu jāredz ikvienam īstenam vīna cienītājam!

0 no 12 pieejamas
Cena: 2700.00 €
Pasākuma Laiks:
10.10.2018-15.10.2018