Vīna skola iesācējiem (RU)

Lai gan mums nav senas kultūra vīna, šis brīnišķīgais dzēriens ir ienācis mūsu dzīvēs tik viegli un dabiski. Mēģināt patstāvīgi saprast vīnu ir grūti, bet zināšanas par vīna pasauli var kļūt par aizraujošu ceļojumu visas dzīves garumā, un tāpēc mēs jums palīdzēsim!

Pirmās piecas lekcijas ir paredzētas tiem, kuri tikai sāk interesēties par šo sfēru. Vieglā atmosfērā jūs varēsiet uzzināt daudz jauna par vīna kultūru dažādās valstīs, tā ražošanu, vīnogu šķirnēm. Tā pat arī mēs apspriedīsim pamatprincipus, ar kuru palīdzību iespējams noteikt kvalitāti un šī dzēriena stilu. Mēs ar prieku dalīsimies savās zināšanās ar Jums!

Katras lekcijas laikā atbilstoši tēmai tiks degustēti 5 dažādu vīnu paraugi.

Lekcijas norisināsies Noble Wine galerijā, otrdienās. Sākums 18:30 (ilgums 1.5-2 stundas).

Vīnzine: Irina Rakeviča

Pēc katras lekcijas visi vīni veikalā Jums būs pieejami ar 10% atlaidi

Pasākuma Laiks:
08.09.-06.10.2020

Skolas kurss

08
sep
15
sep
22
sep
29
sep
06
okt

Diena 1: Ievadlekcija

Pasniedzējs: Irina Rakeviča.
otrdiena, 2020. gada 08. septembris

Kas ir vīns. Vīna veidi un stili. Vīna terminoloģija. Vīna kvalitāti ietekmējošie faktori. Degustācijas pamatprincipi. Glāžu izvēle un vīna pasniegšana.

Diena 2: Baltvīnu ražošana. Baltās vīnogu šķirnes

Pasniedzējs: Irina Rakeviča.
otrdiena, 2020. gada 15. septembris

Balto vīnogu šķirņu dažādība, to īpašības un galvenās iezīmes. Galvenie baltvīna ražošanas pamatprincipi.

 

Diena 3: Sarkanās vīnogu šķirnes, Sarkanvīnu un rozā vīnu ražošana

Pasniedzējs: Irina Rakeviča.
otrdiena, 2020. gada 22. septembris

Sarkano vīnogu šķirņu dažādība, to īpašības un galvenās iezīmes. Sarkanvīna un rozā vīna ražošanas pamatprincipi.

Diena 4: Dzirkstošie vīni un šampanietis

Pasniedzējs: Irina Rakeviča.
otrdiena, 2020. gada 29. septembris

Vēsture un šampanieša ražošana. Eiropas dzirkstošo vīnu stilu dažādība. Pasniegšana, uzglabāšana un saderība ar ēdienu.

Diena 5: Vīna un ēdiena saderība

Pasniedzējs: Irina Rakeviča.
otrdiena, 2020. gada 06. oktobris

Ēdiena un vīna saderības pamatprincipi. Praktiska nodarbība par ēdiena un dažādu stilu vīnu kombinējumiem. Kā ēdiena un mērces sastāvdaļas ietekmē vīna garšu un otrādi. Vīna pasniegšanas temperatūra.

Citi kursi un degustācijas

Visi kursi

On-line vīna skola (RU)

04.02 - 04.03.2021, 18:30, (RU)
Šobrīd ir pats piemērotākais laiks apgūt vīna zinības. Vīns sniedz milzu baudu, ja tas ir prasmīgi izvēlēts! Četrās meistarklasēs jūs uzzināsiet, uz ko jāorientējas un kam jāpievērš uzmanība, izvēloties vīnu, kā degustēt un pasniegt šo brīnišķīgo dzērienu, kā arī varēsiet noskaidrot, kāds vīns pēc garšas būtu atbilstošāks tieši jums. Kā tas notiks? Katru ceturtdienu plkst. 18:30 tiksimies tiešsaistē Zoom.us platformā, lai noklausītos sertificētas vīnzines Irinas Rakevičas lekciju par noteiktu tēmu, kuras laikā būs iespējams uzdot jautājumus, saņemt konsultācijas par jūs ieinteresējušu vīnu un, pats galvenais, patīkami un lietderīgi pavadīt laiku.
30 no 30 pieejamas
Cena: 80.00 €
Pasākuma Laiks:
04.02 - 04.03.2021

On-line vīna skola (LV)

05.02 - 05.03.2021., 18:30, (LV)
Šobrīd ir pats piemērotākais laiks apgūt vīna zinības. Vīns sniedz milzu baudu, ja tas ir prasmīgi izvēlēts! Četrās meistarklasēs jūs uzzināsiet, uz ko jāorientējas un kam jāpievērš uzmanība, izvēloties vīnu, kā degustēt un pasniegt šo brīnišķīgo dzērienu, kā arī varēsiet noskaidrot, kāds vīns pēc garšas būtu atbilstošāks tieši jums. Kā tas notiks? Katru piektdienu plkst. 18:30 tiksimies tiešsaistē Zoom.us platformā, lai noklausītos sertificēta vīnziņa Ronalda Pētersona lekciju par noteiktu tēmu, kuras laikā būs iespējams uzdot jautājumus, saņemt konsultācijas par jūs ieinteresējušu vīnu un, pats galvenais, patīkami un lietderīgi pavadīt laiku.
29 no 30 pieejamas
Cena: 80.00 €
Pasākuma Laiks:
05.02 - 05.03.2021.