On-line vīna skola (LV)

Šobrīd ir pats piemērotākais laiks apgūt vīna zinības. Vīns sniedz milzu baudu, ja tas ir prasmīgi izvēlēts! Četrās meistarklasēs jūs uzzināsiet, uz ko jāorientējas un kam jāpievērš uzmanība, izvēloties vīnu, kā degustēt un pasniegt šo brīnišķīgo dzērienu, kā arī varēsiet noskaidrot, kāds vīns pēc garšas būtu atbilstošāks tieši jums.

Kā tas notiks? Katru piektdienu plkst. 18:30 tiksimies tiešsaistē Zoom.us platformā, lai noklausītos sertificēta vīnziņa Ronalda Pētersona lekciju par noteiktu tēmu, kuras laikā būs iespējams uzdot jautājumus, saņemt konsultācijas par jūs ieinteresējušu vīnu un, pats galvenais, patīkami un lietderīgi pavadīt laiku.

  • Pirmā nodarbība 05.02.2021:Vīna degustācija
  • Otrā nodarbība 12.02.2021: Kā pareizi pasniegt vīnu
  • Trešā nodarbība 19.02.2021: Vīna stilu daudzveidība
  • Ceturtā nodarbība 26.02.2021: Vīna ģeogrāfija Eiropā

Iegādājoties pilnu kursu, dāvanā dalība bezmaksas papildu nodarbībā par tēmu:

  • Papildu nodarbība 05.03.2021: Kā lasīt vīna etiķeti

Pēc jūsu vēlmes, vīnzinis personīgi jums atlasīs vīnus degustācijai, un mēs nogādāsim jūsu pasūtījumu tieši uz mājām.

Lai rezervētu vietu vīna skolā: events@noblewine.lv, +371 26304999

Pasākuma Laiks:
05.02 - 05.03.2021.
Norises vieta:

Skolas kurss

05
feb
12
feb
19
feb
26
feb
05
mar

Diena 1: Vīna degustācija

Pasniedzējs: Ronalds Pētersons.
piektdiena, 2021. gada 05. februāris
Kā pareizi degustēt vīnu, lai gūtu maksimālu baudu no tā garšas? Krāsa, aromāts un vīna garša - šī dzēriena ļoti būtiski komponenti. Pārrunāsim, kādi mēdz būt aromāti, kā tos atpazīt un kam jāpievērš uzmanība. Kāds vīns uzskatāms par bojātu, un kā uzvesties restorānā, lai nekļūdītos. Pirmās tikšanās laikā uz visiem šiem jautājumiem varēsiet gūt izsmeļošas atbildes.

Diena 2: Kā pareizi pasniegt vīnu

Pasniedzējs: Ronalds Pētersons.
piektdiena, 2021. gada 12. februāris
Šajā nodarbībā uzzināsiet, kā glabāt, pareizi pasniegt un saskaņot vīnu ar ēdienu, lai nesabojātu, bet gan uzlabotu vīna garšu. Dekantēšanas un servēšanas nianses. Kā arī parunāsim par pareizo glāžu izvēli jūsu iemīļotajam dzērienam.

Diena 3: Vīna stilu daudzveidība

Pasniedzējs: Ronalds Pētersons.
piektdiena, 2021. gada 19. februāris
Vīns nav vienīgi balts un sarkans! Jūs būsiet pārsteigti, taču krāsai ne vienmēr ir būtiska nozīme. Daudz svarīgāk ir vīnus iedalīt pēc stila un rakstura intensitātes. Pirmajā acu uzmetienā šķiet sarežģīti, taču tas noteikti kļūs par aizraujošu iepazīšanos ar balto un sarkano vīnogu šķirņu “grandiem” un slavenībām.

Diena 4: Vīna ģeogrāfija Eiropā

Pasniedzējs: Ronalds Pētersons.
piektdiena, 2021. gada 26. februāris
Īsi un viegli uztverami iepazīsimies ar Eiropas vīna reģionu ģeogrāfiju. Tas būs aizraujošs ceļojums pa slavenākajiem Vecās Eiropas vīna apgabaliem: Šampaņu, Burgundiju un Bordo, Pjemontu un Toskānu, Rjohu, Mozeli, Porto un citiem slavas un leģendu apvītiem reģioniem. Protams, visu uzreiz neaptvert, taču izbaudīt šīs aizraujošās pasaules atklājēja prieku nekad nav par vēlu!

Diena 5: Kā lasīt vīna etiķeti

Pasniedzējs: Ronalds Pētersons.
piektdiena, 2021. gada 05. marts
Cilvēku vērtē pēc apģērba, vīnu - pēc tā etiķetes. Tikai vīna etiķete ir arī vīna pase, kurā iekļauta visa informācija par pudeles saturu. Sarunā atklāsim, kas noteikti jāņem vērā, izvēloties vīnu. Noskaidrosim būtisko par vīna terminiem un norādēm, kas atrodamas uz etiķetes. Kā arī pateiksim priekšā, kam nav vērts veltīt savu uzmanību, un uzzināsim dažu leģendāru etiķešu vēsturi.