Vīna skola: Itālijas un Spānijas vīni (RUS)

Šī kursa piecas lekcijās mēs atklāsim Itālijas un Spānijas vīņa ražošanas noslēpumus. Iepazīsimies ar reģiona karti, vietējām vīnogu šķirnēm, vīna klasifikāciju katrā valstī un nodegustēsim vīnus no slavenākajiem reģioniem.

Itālija ir viena no nedaudzajām valstīm, kas saglabājusi savu autentiskumu. Tik milzīgu daudzumu vietējo šķirņu Jūs neatradīsiet nekur citur! Praktiski katrs Itālijas stūrītis ir piesūcināts ar vīnu, un valstī visos reģionos tiek darīts vīns ar neatkārtojamu un oriģinālu raksturu.

Svelmainā Spānija, protams, ir slavena ar saviem piesātinātajiem, spilgtajiem un izturētajiem sarkanvīniem no Rioja, Priorato un Ribera del Duero reģioniem, taču arī Jaunās Spānijas vīni var būt gan eleganti, gan smalki.  Rueda, Bierco, Rias Baixas reģionos arī ražo brīnišķīgus svaigos vīnus. Tikšanās laikā mēs izpētīsim Pireneju pussalas reģionu karti un vietējo vīnu klasifikāciju. Jūs iemācīsieties nolasīt spāņu etiķeti un uzzināsiet vīna terminu nozīmi.

Katras lekcijas laikā atbilstoši tēmai tiks degustēti 6 dažādu vīnu paraugi.

Lekcijas norisināsies Noble Wine veikalā, otrdienas. Sākums 18:30 (ilgums 2-2.5 stundas).

Vīnzinis: Irina Rakeviča

Pēc katras lekcijas visi vīni veikalā Jums būs pieejami ar 15% atlaidi!

Pasākuma Laiks:
16.04 - 21.05.2019

Skolas kurss

16
apr
23
apr
30
apr
07
mai
14
mai
21
mai

Diena 1: Ievadlekcija

Pasniedzējs: Irina Rakeviča.
otrdiena, 2019. gada 16. aprīlis

 Ievadlekcija par Itālijas vīniem. Vīndarīšanas vēsture Apenīnu pussalā. Ģeogrāfiskās un klimatiskās īpatnības Itālijā, kas ietekmē vīndarīšanu. Vīna likumdošana valstī. Itālijas 20 vīna reģionu un tajos darītā vīna stilu apskats. Vietējo vīnogu šķirņu raksturojums. Slavenāko apelāciju apskats.

Diena 2: Ziemeļitālija

Pasniedzējs: Irina Rakeviča.
otrdiena, 2019. gada 23. aprīlis

Itālijas ziemeļu reģionu apskats: Veneto, Friuli-Venezia Giulia, Trentino-Alto Adige, Lombardia, Piedmont un Vallee d'Aosta. Lekcijas laikā apspriedīsim šīs Itālijas daļas laika apstākļus, vīnu darīšanas tradīcijas, galvenās vīnogu šķirnes un katram reģionam raksturīgos vīnu stilus. Īpašu uzmanību veltīsim Pjemontas reģionam, tā bagātajai vēsturei un lielajam augstākās kvalitātes vīnu klāstam

Diena 3: Centrāla Itālija

Pasniedzējs: Irina Rakeviča.
otrdiena, 2019. gada 30. aprīlis

Itālijas centrālā daļa ir slavena ar no Sangiovese vīnogu šķirnes darinātajiem Toskānas vīniem, par kuriem plaši stāstīsim lekcijas laikā. Apspriedīsim Toskānas vīnu klasifikāciju un vīna ražošanas specifiku, kā arī blakus esošo reģionu vīnu stilus: Umbria, Emilia-Romagna un Marche.

Diena 4: Dienviditālija

Pasniedzējs: Irina Rakeviča.
otrdiena, 2019. gada 07. maijs

Itālijas dienvidu reģionu apskats – Kampānija, Apūlija, Bazilikata, Kalabrija, Sardīnija un Sicīlija. Vīndarīšanas vēsture šajos reģionos. Vietējā klimata īpatnības, vīnogu dienvidu šķirņu raksturojums. Vulkāniskie vīni. Gastronomiskā saderība un vīnu pasniegšana.

Diena 5: Spānijas vīni

Pasniedzējs: Irina Rakeviča.
otrdiena, 2019. gada 14. maijs
Spānijas reģionu apskats. Vīndarīšanas vēsture. Raksturīgākās vīnogu šķirnes un stili nozīmīgākajos reģionos. Slavenu apelāciju apskats. Reģiona unikalitāte pasaules mērogā. Vīnu klasifikācija un likums par vīnu. Spāņu dzirkstošo, sarkano, balto un rozā vīnu ražošanas īpatnības. Labākie ražas gadi.

Diena 6: Tests

Pasniedzējs: Irina Rakeviča.
otrdiena, 2019. gada 21. maijs