Vīna skola: Francijas vīni (RU)

Lai labāk izprastu franču vīnus, niansēs izprastu to ražošanu un klasifikācijas, mēs aicinām Jūs uz padziļinātu Francijas vīnu kursu. Sešu tikšanos laikā, mēs detalizēti aplūkosim svarīgākos un ievērojamākos vīna reģionus atsevišķi. Jūs uzzināsiet par vēsturi, tradīcijām, dotās vietas gastronomiskajām īpatnībām un vīna stilu, un nobaudīsiet izsmalcinātu vīnu no katra reģiona. Tā pat arī mēs apspriedīsim kuri ražas gadi, kuriem vīniem bijuši veiksmīgāki, kuru ražotajiem vīniem ir vērts pievērst uzmanību, vīna dārzu un ražotāju klasifikāciju. Turklāt nodegustēsim dažādus vīnus vienas tēmas ietvaros un apspriedīs to, kā izvēlēties vīnu no katra reģiona.

Katras lekcijas laikā atbilstoši tēmai tiks degustēti 6 dažādu vīnu paraugi.

Lekcijas norisināsies Noble Wine galerijā, trešdienās. Sākums 18:30 (ilgums 2-2.5 stundas).

Vīnzinis:Irina Rakeviča

Pēc katras lekcijas visi vīni veikalā Jums būs pieejami ar 10% atlaidi

Pasākuma Laiks:
03.11 - 22.12.20120
4 no 12 pieejamas
Cena: 345.00  €
Dalībnieki::
1

Skolas kurss

03
nov
10
nov
17
nov
24
nov
01
dec
08
dec
15
dec
22
dec

Diena 1: Ievadlekcija

Pasniedzējs: Irina Rakeviča.
otrdiena, 2020. gada 03. novembris

Ievadlekcija par Francijas vīniem. Francijas vīndarīšanas vēsture un svarīgākie notikumi, kas ietekmējuši vīndarīšanu kopumā. Apelāciju sistēma un vīna likums. Francijas vīna karte, reģionu un vīna dārzu klasifikācija. Vīna stilistiskās īpatnības katrā reģionā. Kā pareizi lasīt franču vīna etiķeti. Franču valodas termini un to nozīme. 

Diena 2: Šampaņa

Pasniedzējs: Irina Rakeviča.
otrdiena, 2020. gada 10. novembris

Vistālāk ziemeļos esošā Francijas reģiona vīndarīšanas vēsture. Šampaņas karte un vīna dārzu klasifikācija. Labākie ražas gadi. Šampanieša ražošanas etapi, champanois metode, šampanieša stilu daudzveidība. Nianses un detaļas jeb – ko lasām uz šampanieša etiķetes. Šampanieša pasniegšanas māksla un glabāšana. Gastronomiskie «kompanjoni».

Diena 3: Luāras ielejas vīni

Pasniedzējs: Irina Rakeviča.
otrdiena, 2020. gada 17. novembris

Vīndarīšana Luāras, Francijas garākās upes, krastos. Klimatisko zonu daudzveidība un reģionu karte. Izplatītākās vīnogu šķirnes un vīnu nosaukumi. Vietējo dzirkstošo, balto, rozā un sarkano vīnu stili. Reģiona vīnu saderība ar vietējo un internacionālo virtuvi.

Diena 4: Burgundija

Pasniedzējs: Irina Rakeviča.
otrdiena, 2020. gada 24. novembris

Burgundijas vīndarīšanas vēsture. Reģiona ģeogrāfiskā unikalitāte un klimatiskie apstākļi, kas ietekmē vīndarīšanu. Reģiona karte, apelāciju sistēma un vīna dārzu klasifikācija. Veiksmīgie ražas gadi. Vīna ražošanas īpatnības Burgundijā. Vīna un ēdiena saderība. Burgundiešu pasniegšana un glabāšana. 

Diena 5: Ronas upes ieleja

Pasniedzējs: Irina Rakeviča.
otrdiena, 2020. gada 01. decembris

Rona – vēl viena Francijas vīna vīndarīšanas ietekmējoša upe. Reģiona vēstures, ģeogrāfiskā novietojuma un klimatisko apstākļu izpēte. Apelācijas, galvenās vīnogu šķirnes un vīndarīšana reģiona dienvidos un ziemeļos. Vīnu īpatnības un saderība ar ēdienu.

Diena 6: Bordo - kreisais krasts

Pasniedzējs: Irina Rakeviča.
otrdiena, 2020. gada 08. decembris

Bordo ir viens no Francijas zināmākajiem un nozīmīgākajiem reģioniem. Šajā lekcijā paredzēts apgūt vīnu un vīna namu klasifikāciju Dordoņas upes kreisajā krastā. Šī Bordo reģiona daļa slavena ar saviem piesātinātajiem un pilnmiesīgajiem vīniem uz Cabernet Sauvignon bāzes, tomēr šī nav vienīgā atšķirība no ražošanas zonām kaimiņos. Šajā lekcijā mēs noskaidrosim, kā vīnus iedala pēc klasifikācijas Medokā, iepazīsimies ar apelācijām Margaux, Haut-Medoc, St. Julien, St. Esteph, Pauillac, Grave. Degustēsim sešus atšķirīgus vīnus un uzzināsim, kādi ražas gadi šajā Bordo daļā bijuši vislabākie.

Diena 7: Bordo - labais krasts

Pasniedzējs: Irina Rakeviča.
otrdiena, 2020. gada 15. decembris

Vīndari Žirondas labā krasta pusē iecienījuši vīnogu šķirnes Merlot un Cabernet Franc, kas šeit ir galvenās. Lekcijā mēs stāstīsim par St. Emillion un Pomerol apelācijām, šo zonu ražošanas un klasifikācijas īpatnībām šajā reģiona daļā. Uzzināsiet, kādas vintāžas bijušas īpaši veiksmīgas un kāds stils raksturīgs šīs Bordo daļas vīniem.

Diena 8: Eksāmens un izlaidums

Pasniedzējs: Irina Rakeviča.
otrdiena, 2020. gada 22. decembris