Coravin radīja Kalifornijas iedzīvotājs Gregs Lambrehts – viņam šī ideja radās sievas grūtniecības laikā. Viņš bija īsts vīna cienītājs, bet nevēlējās atvērt pudeli vienatnē. Tieši tad viņam radās Coravin ideja: degustēt vīnu neatverot pudeli…

Vairāku gadu ilgu pētījumu rezultātā radās Coravin. Šī sistēma ir patiesi revolucionāra: aprīkota ar ļoti tievu adatu, Coravin iekļūst pudelē caur korķi, neielaižot gaisu, pateicoties inertās gāzes – argona – ievadīšanai, kas nepieļauj skābekļa iekļūšanu pudelē. Tad Coravin sistēma sāk izsūknēt vīnu. Tikko nepieciešamais vīna daudzums ir ieliets, korķis atkal atgūst savu formu un ļauj uzglabāt aizvērtu pudeli. Veiktā testēšana rāda, ka degustācijas, kas veiktas ar Coravin palīdzību, ļauj saglabāt nemainīgu vīna garšu, tā nepasliktinās oksidēšanās dēļ, kas sākas pudeles atvēršanas brīdī.

Šis revolucionārais izgudrojums, kas 2013. gadā tika laists pārdošanā, ātri kļūst populārs ne tikai profesionāļu, bet arī vīna cienītāju vidū. Tagad Coravin ir arī vīna galerijā Noble Wine un sprīža to varēs nopirkt personīgai lietošanai.

Leave a Reply