Mēs piedāvājam jūsu uzmanībai vēl vienu žurnāla Noble Wine jaunā numura rakstu, kurā mūsu Kristaps Kārkliņš apspriež Brut Zéro dzirkstošo vīnu ražošanas un degustācijas smalkumus! Brut Nature, Zéro Dosage, Brut Zéro, Ultra Brut, Pas Dosé, Non -Dosé – visi šie šampanieši patiešām nozīmē vienu un to pašu. Šampanietim, kas pēc savas būtības ir sauss un ar augstu skābuma līmeni, nav pievienota deva vai, vienkāršāk sakot, tam nav pievienots cukurs. Kā panākt līdzsvaru šādā dzērienā?

Continue reading

Burgundijas vīna tūre

Īss fotostāsts par mūsu pēdējo ceļojumu uz Burgundiju, kas notika novembra beigās. Ceļojuma laikā mums ne tikai izdevās apmeklēt 13 vīndarus, nobaudot vairāk nekā 130 vīnu, bet arī piedalījāmies slavenajā Hospices de Beaune izsolē, kur iegādājāmies jauna vīna mucu, kuru pēc gada atvedīsim uz Rīgu. un pusotra zem Noble Wine etiķetes! Tik atbildīgā ceļojumā nebijām vieni – kopā ar mums Burgundiju pētīja restorānu Vincents un Riviera someljē Roberts Brencens un Ivars Kalniņš!

Continue reading